duminică, 13 martie 2011

Tinerii in politică - nu doar o alternativă, o necesitate! (partea I)

           ALINA LUPU - preşedinte OTPDL VÂLCEA - 12.03.2011


          De ce OTPDL?
       Tu schimbi lumea, nu ea pe tine

  • Tinereţea în politică poate fi un dezavantaj, însă, renunţând la ideile preconcepute şi la mentalităţile păguboase, prin înţelegerea corectă a tuturor dimensiunilor sale, această forţă a evoluţiei poate fi percepută pozitiv: drept un mare atu. Nu o dată, tineri valoroşi, capabili să împingă lucrurile în direcţia potrivită, au eşuat în încercarea lor de a se implica în viaţa politică românească. Uneori au fost descurajaţi de o societate prea obişnuită  să pună semnul egal între tinereţe şi lipsa de axperienţă, între tinereţe şi superficial. Alteori, au renunţat văzând că ideile lor nu sunt rapid acceptate, însuşite şi implementate.
  • Noi, cei din Organizaţia de Tineret a PDL Vâlcea, ne dorim ca tocmai aceşti tineri valoroşi, poate dezamăgiţi de politică, poate nemulţumiţi că prospeţimea lor nu a fost înţeleasă şi preţuită de cei care ar fi trebuit să o facă, să aibă încă o dată curajul de a se implica. Le garantăm că în OTPDL Vâlcea vor găsi ceea ce caută. Vor găsi aici oameni dispuşi să îi asculte şi să îi înţeleagă, tineri asemenea lor, hotărâţi să schimbe lumea. Căci, până la urmă, nu asta îşi doreşte orice tânăr? Dincolo de locul în care ne-am născut, dincolo de şcolile pe care le-am absolvit, dincolo de meseria pe care ne-am ales-o, cu toţii suntem tineri şi vrem un loc mai bun în care să trăim. Să credem că mai importante decât lucrurile care ne despart sunt lucrurile care ne unesc. Ori, tocmai asta dorim să vă oferim: un loc în care să vă puteţi exprima, un motiv în plus pentru a crede într-o Românie mai bună şi, poate, cel mai important, prietenia noastra. Noi  credem  că asta căutăm cu toţii. Indiferent de lucrurile pe care ni le propunem. Şi, de ce să nu o spunem, aceasta ar putea fi cheia adevăratei schimbări din societatea româneacă.
  •  O să vă spun ceva care nu vă va surpinde prea tare. Traversăm o perioadă dificilă, marcată de constrângeri, de lipsuri, de necazuri. Îmi veţi spune că acesta este un lucru comun, că nu mai este nevoie să vă reamintească cineva faptl că România traversează o perioadă dificilă. Aşa este, însă, pe de altă parte, caracterele puternice ies în evidenţă doar în momentele dificile. Nu este momentul să insistăm asupra cauzelor care au condus România la situaţia de astăzi. Nu mi-am propus să ne lansăm într-o dezbatere politicianistă, cu vinovaţi şi victime, cu sentinţe şi lozinci. Nu mai foloseşte nimănui aşa ceva. Este important însă să vă spun un lucru: între pasivitate şi iniţiativă, caracterele puternice se situează întotdeauna în zona activă. Pentru PDL era uşor să stea deoparte, să tolereze încă nu ştiu câţi ani acel dolce farniente care a ţinut România pe loc atâta amar de vreme. Acest partid putea, ca toate celelalte, să amâne la nesfârşit reformele, doar pentru a specula electoral beneficiile unei guvernări populiste. PDL a ales însă drumul plin de obstacole al reformelor, s-a expus unui linşaj mediatic fără precedent, a riscat întregul bagaj electoral acumulat în ani de muncp politică, pentru a oferi României o altă cale. Între pasiviate şi implicare, PDL a ales să chimbe lucrurile. Asta aşteptăm şi noi de la tinerii vâlceni: să se implice, să-şi folosească inteligenţa şi cunoştinţele, să schimbe lumea în care trăim. Asta este adevărata tinereţe: să faci, să zideşti, să impingi, lucrurile mai departe. Împreună cu seniorii, umăr la umăr, putem modela viitrul astfel încât, peste ani şi ani, să putem spune mândri: AM FOST ŞI NOI ACOLO ŞI, DATORITĂ NOUĂ, ROMÂNIA ESTE MAI RESPECTATĂ ÎN LUME!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu