luni, 14 martie 2011

Tinerii în politică - nu doar o alternativă, o necesitate (partea II)

   ALINA LUPU - preşedinte OTPDL VÂLCEA - 12.03.2011

Înainte de a vă prezenta structura propriu-zisă a platformei-program pe care OTPDL şi-o asumă pentru următorii 4 ani, vă propun un schimb simbolic, aşa cum se procedează în orice prietenie. Oferiţi-ne încrederea voastră iar noi vă vom oferi sprijinul nostru necondiţionat. Demonstraţi-vă curajul, inteligenţa şi cunoştinţele în cadrul OTPDL iar noi vă garantăm că aici veţi găsi mediul politic în care singura acoperire a vorbelor va fi în fapte.

Nu vreau să vă plictisesc peste măsură cu obiective imposibil de atins. Totuşi, sunt câteva lucruri extrem de importante pe care le putem realiza doar împreună. În primul rând, vom indentifica împreună problemele cu care se confruntă tinerii, în funcţie de specificul zonelor pe care le reprezentaţi. Fiecare localitate are punctele ei nevralgice, fiecare comunitate are problemele ei specifice. Misiunea noastră este să identificăm soluţii pentru toate aceste probleme şi, bineînţeles, să aplicăm aceste soluţii.
Înainte de a spune, este esenţial să ascultăm. Să ascultăm ce spune fiecare membru al organizaţiei noastre, fiecare potenţial coleg, fiecare cetăţean. Ne propunem astfel să fim cât mai aproape de aspiraţiile reale ale semenilor noştri, să fim percepuţi ca motorul dezvoltării întregii societăţi. Este important să promovăm tinerii, dar poate mai important este ca aceşti tineri să ţină cont de dorinţele tuturor cetăţenilor, indiferent de vârstă, nivel de educaţie sau clasă socială.
Ne dorim să-i facem pe cetăţeni partenerii noştri, ne dorim să înţelegem împreună cu ei că eforturile miniştrilor democrat-liberali sunt făcute exclusiv în interes naţional. Putem promova politica partidului fără demagogie, fără lozinci, prin explicaţii de bun simţ vizavi de cele mai importante măsuri adoptate de guvern
Cu cât suntem mai mulţi, cu atât ne va fi mai uşor să ne îndeplinim obiectivele. Aşadar, ne propunem atragerea a cât mai multor tineri în organizaţie, fără a neglija criteriile de calitate. Toţi cei care simt că pot face mai mult pentru semenii lor, sunt aşteptaţi cu braţele deschise în OTPDL Vâlcea
Toate acţiunile organizaţiei, toate ideile valoroase trebuie comunicate. Cetăţeanul trebuie informat în legătură cu proiectele organizaţiei. Nu trebuie să ezităm în a populariza cele mai importante aspecte care ţin de viaţa OTPDL, atât la nivel judeţean, cât şi local.
De aceea, la nivelul fiecărei localităţi trebuie formate şi întărite structurile filialelor. Fie că este vorba de tineri liceeni, studenţi sau tineri care au deja o experienţă de viaţă – unii chiar o familie, fie că este vorba de tineri din mediul rural sau urban, de salariaţi sau întreprinzători, cu toţii pot avea un cuvânt de spus, tuturor trebuie să ne adresăm cu aceeaşi unitate de măsură.

Mesajul nostru este: “Schimbarea începe cu noi. Tinerii în politică – nu doar o alternativă, o necesitate”. Şi încă ceva, cu riscul de a mă repeta: doar împreună putem reuşi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu